Laden Evenementen

Drie familieleden laten hun talent zien en horen

 

Een combinatie van expositie, muziek en poëzie.

Op 3 november 2019 in de Kloosterkapel, Kerkstraat 8 in Vorstenbosch.

 

Wim du Maine heeft als amateurschilder diverse schilderijen gemaakt. Hij werkt met acryl en olieverf op doek en board. Op een eigen wijze en met zelf ontwikkelde technieken is de stijl van zijn schilderijen afwisselend figuratief en abstract. Al vroeg is duidelijk dat Wim schildersambities heeft. Zijn eerste olieverfschilderijen geven een goed beeld hoe Wim zich later in deze materie heeft ontwikkeld. Een tijd lang werkte hij met Acrylverf, maar sinds kort heeft hij het olieverfpalet weer ter hand genomen, dit vergt een andere schildertechniek wat hem uitdaagt dit verder te ontwikkelen.

 

Zijn vrouw Marianne du Maine – van Antwerpen schrijft geregeld gedichten en artikelen in onder andere het parochieblad van de Petrusparochie in Uden. Haar liefde voor taal, kunst en natuur heeft zij van haar ouders meegekregen. Regelmatig ontving Marianne een compliment over haar gedichten in de krant, waardoor zij besloot om ze te bundelen. In haar gedichten zijn herkenbare emoties verwerkt, soms gerelateerd aan het geloof, maar het kan ook betrekking hebben op de natuur, geluk, vrede, verdriet of de dood. Bij elk gedicht is een toepasselijke (zelfgemaakte) foto uitgezocht. Met haar presentatie draagt zij gedichten voor terwijl een diapresentatie de bijbehorende foto’s laat zien, waarover ze vooraf iets vertelt.

 

De kleindochter van Wim en Marianne, Laura Koomen is een getalenteerd meisje van 15 jaar oud. Zij zingt en acteert in musicals, heeft eerst les op een synthesizer gehad, waarna zij de smaak te pakken kreeg en verder wilde groeien met pianoles. Ook zingt zij gevoelige nummers met begeleiding van gitaarspel, wat zij zichzelf heeft aangeleerd.

Tijdens de opening en bij intermezzo’s van de gedichtenpresentatie zal zij haar muzikale bijdrage op piano verzorgen.


Locatie

De Kloosterkapel is gelegen aan de Kerkstraat 8 in Vorstenbosch. Er is voldoende parkeergelegenheid vlakbij op het Burgemeester Loeffenplein tegenover de kerk.

De Kloosterkapel heeft een sociale functie en heeft als doel de leefbaarheid voor Vorstenbosch en directe omgeving te vergroten. De Kloosterkapel kan bogen op een ruime ervaring wat betreft tentoonstellingen. De expositieruimte is door haar eenvoud uitermate geschikt om alle aandacht op de tentoongestelde stukken te vestigen.

 

Programma

Zondagmiddag 3 november
Om 14.00u. is de expositie opengesteld voor publiek, waar u kennis kunt maken met Wim du Maine en zijn werk.
Om 15.30 presenteert Marianne du Maine – van Antwerpen haar gedichtenbundel en zal een achttal gedichten met een diapresentatie worden voordragen.
Laura Koomen zal met pianospel haar muzikaal talent laten horen tijdens de expositie en bij de intermezzo’s van de gedichtenpresentatie.

Zondagmiddag 10 november zijn Wim en Marianne aanwezig en kunt u in alle rust van de kunstwerken.

De entree is gratis.

U wordt van harte uitgenodigd.

Deel dit met je vrienden!