Laden Evenementen

Op vrijdag 13 januari geeft Birgit Sporenberg een inspirerende workshop over Salutogenese.
Als arts had Birgit de doelstelling om met gezondheid bezig te zijn maar het was ziekte dat de aandacht vergde. Na een aantal jaren als o.a. huisarts gewerkt te hebben heeft ze het roer omgegooid. Over de nieuwe weg die ze ingeslagen is komt zo in deze bijeenkomst vertellen.

 

De ééndaagse cursus “Salutogenese, oorzaken van gezondheid” is gratis toegankelijk en richt zich op het stimuleren van gezondheid. Na afloop van de cursus is er de mogelijkheid om middels een donatie je waardering te laten blijken. Over het algemeen beginnen we de dag om 11:00 uur en eindigen we rond 17:00 uur.

Belangrijkste onderwerpen van de cursus:
– Hoe zorg je voor behoud van gezondheid?
– Kun je bij jezelf herkennen dat je je gezondheid aan het verliezen bent en kun je dan nog bijsturen?

In de cursus vertel ik je in grote lijnen over ons afweersysteem, gaan we in op wat stress nu eigenlijk is en wat dat te maken heeft met o.a. voeding, beweging, bioritme, temperatuur en ademhaling.
Ik laat je zien wat er in het lichaam gebeurt als het door welke oorzaak dan ook onder druk komt te staan. En hoe je er voor kunt zorgen dat de strategieën waar ons lichaam over beschikt om te zorgen dat problemen worden opgelost, optimaal hun functie kunnen uitoefenen.

Naast het verstrekken van beknopte informatie over de werking van het lichaam, is het mijn intentie je naar huis te laten gaan met een hoofd vol inspiraties om direct zelf mee aan de slag te gaan!

N.B. De lunch is op basis van ‘potluck’. Ieder mag een beetje voor zichzelf en een beetje voor een ander meebrengen. Zo kunnen we elkaars kwaliteiten proeven. Alleen een lunchpakket voor jezelf kan natuurlijk ook!
Deze dag start ’s ochtends om 11:00 uur en zal omstreeks 17:00 uur eindigen. Aan het einde van deze dag kunt u uw waardering middels een vrije gift laten blijken.

LET OP: Opgave voor deze inspirerende dag doe je via:  https://cursussalutogenese.nl/aanmelden

 

Deel dit met je vrienden!