Laden Evenementen

Tijdens de kermis is de Kloosterkapel twee dagen geopend.

Zowel  Hemelvaartsdag 26 mei als Kermiszondag 29 mei exposeren drie regionale kunstenaars hun artistieke werken.
Loes van den Thillart toont haar schilderwerken in aquarel en olieverf. Haar portretwerken, geïnspireerd op het Afrikaanse leven, zijn levendig en zeer kleurrijk.
De vrije ruimte in de kapel wordt opgesierd door enkele  omvangrijke keramische objecten van Hennie van den Hurk. Hennie is voornamelijk autodidact op het gebied van keramische kunst. Door de omvang is zijn kunst  vooral buiten te zien zoals bijvoorbeeld in het Toon Kortoomspark te Griendtsveen.

Daar staan ook keramische werken van onze derde exposant Thea van Os. Naast keramist is Thea ook gediplomeerd goudsmid. Deze dagen toont zij in de kapel haar sieraden. Elk sieraad maakt zij, al dan niet in opdracht, met de hand. Hierdoor ontstaan zeer persoonlijke sieraden.

Tijdens de expositiedagen zijn zowel Loes’ schilderwerken als Thea’s sieraden te koop. Loes zal haar opbrengst doneren aan hospice Duinsche Hoeve te Rosmalen. De kapel is beide dagen geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur en de toegang is vrij. Schroom niet binnen te wandelen en te genieten van de gevarieerde kunstwerken. Al dan niet onder genot van koffie of thee.

 

Deel dit met je vrienden!