Laden Evenementen

Elke zondag in oktober is de Kloosterkapel toegankelijk en exposeren Truus Claassen-Slits en Ria Kieft- van der Heijden. Zi presenteren respectievelijk hun schilderkunst en keramiek handwerk.

Biografie
Truus Claassen-Slits

In 1980 ben ik begonnen met schilderen en was er meteen aan verslaafd.
Ik heb lessen gevolgd bij o.a. Adri Frigge, Yvonne Struijs, Laura Hoek en Ton Fleskens.
Nu werk ik meestal in mijn eigen atelier aan huis.

In het begin schilderde ik vooral veel huizen in opdracht, en stillevens, bloemen en landschappen met olieverf en aquarel.
Tegenwoordig werk ik voornamelijk met acrylverf. Ik haal veel inspiratie uit tekeningen van (mens)vormen die ik in boomschors en steen zie en uit (lied)teksten en gedichten. Als vrij werk schilder ik graag mensen, maar ook portretten in opdracht vind ik leuk.

Nu, na ruim 40 jaar is schilderen nog steeds mijn passie.

 

Biografie
Ria Kieft- van der Heijden

Mijn keramiekleven begon in 1987 met een cursus keramiek aan de Vrije Academie in Oss, onder de inspirerende leiding van Koos Boermans. Daarna volgden er nog lessen bij De Artist in Lith o.l.v. Willem Steenbeek, bij Atelier Advaita o.l.v. Rop Luypen en vele jaren bij Pieter Brueghel te Veghel, waar ik lessen volgde bij Carla Teer.

Mijn fascinatie voor vazen komt in mijn werk tot uiting. Al mijn vazen/objecten worden handmatig opgebouwd en het neemt dan ook een langere periode in beslag om deze te maken.
De vazen/objecten worden na de biscuitbrand ( 900 graden C.) met onderglazuur gedecoreerd en afgewerkt met een transparant glazuur waarna ze opnieuw gestookt worden op 1040 graden C.
Om zelf de vorm/decoratie en kleur te kunnen bepalen geeft mij een enorm gevoel van vrijheid en voldoening.

Alle vazen/objecten zijn unica.

Na diverse exposities vind ik het erg leuk een expositie te hebben in mijn geboortedorp!

Deel dit met je vrienden!