Laden Evenementen

Dambar, een zilversmid uit Kathmandu Nepal komt donderdag 20 oktober naar de kapel in Vorstenbosch.

Dambar komt regelmatig naar Nederland omdat zijn sieraden hier erg gewaardeerd worden. De start van zijn verhaal in het maken van zilveren sieraden is zowel bijzonder als indrukwekkend. Vanuit een klein dorpje in Nepal komt hij in 1986 naar Kathmandu om het vak van zilversmid te leren en leert hij een Nederlander, door hem pappa Jos genoemd, kennen. Dambar wordt ernstig ziek, komt voor behandeling naar Nederland geholpen door o.a. pappa Jos en leert zo ons land en onze cultuur kennen. Het hele verhaal over zijn leven tot nu toe is te lezen op zijn website dambar-silver.com.

Nepal is een erg arm land en met de verkoop van zijn sieraden voorziet hij in het onderhoud van niet alleen zijn gezin maar ook in dat van vele andere gezinnen van werknemers die in zijn fabriekje werken. Als je een mooie ring of armband koopt draag je bij aan de welvaart van die gezinnen in Kathmandu, een mooie gedachte toch!

Wij willen u graag uitnodigen om op donderdag 20 oktober van 15.00u tot 21.00u een kijkje te komen nemen en een mooi zilveren sieraad aan te schaffen bij Dambar in de Kloosterkapel in Vorstenbosch.”

 

Deel dit met je vrienden!